Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Colectarea laptelui

Referitor la vanzarea laptelui si produselor lactate de catre producatorii individuali legislatia nationala precizeaza ca acestia pot valorifica din productia animalelor proprietate personala laptele, smantana, branza proaspata de vaci, branzeturile sarate si untul, cu respectarea unor conditii care vizeaza asigurarea igienei in adaposturile de animale, igiena corporala a animalului, igiena mulsului, racirea laptelui precum si respectarea conditiilor de igiena personala.lapte

Din cauza lipsei subventiilor si a centrelor de colectare pentru lapte, doar 25% din productia de lapte din Romania ajunge în industria procesatoare. Statul roman acorda subventii pentru lapte doar în zonele defavorizate, montane şi colinare, iar de colectare se ocupa firmele care prelucreaza laptele. In aceste condiţii, romanii au ajuns sa platească, la raft, aproximativ patru lei pentru un litru de lapte.

Gradistea se afla intr-o zona in care populatia din comuna si din comunele invecinate se ocupa cu cresterea animalelor astfel din zona se pot colecta cantitati importante de lapte.