Hramul bisericii Sfantul Gheorghe din comuna Gradistea

Hramul bisericii Sfantul Gheorghe din comuna Gradistea

Asa cum se intampla in fiecare an pe data de 23 aprilie in comuna Gradistea a fost sarbatorit Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de Biruinta.La biserica din Gradistea au fost prezenti in data de 25 aprilie la invitatia preotului Baragan Nicolae alti 15 preoti din localitatile vecine care au oficiat Sfanta Liturghie.Ca in fiecare an dupa terminarea slujbei locuitorii comunei au fost invitati la caminul cultural unde au putut servii mancarurile pregatite si urmarii spectacolul pus in scena de Ansamblul de dansuri traditionale, folclorice “Doina Bărăganului” care au participat la acest hram alaturi de domnul primar al comunei Baraganul, Bivolaru Victor  si domnul primar al comunei Sutesti, Codreanu Cristian .Toate acestea nu puteau fi posibile fara implicarea directa a domnului primar din comuna Gradistea Andrei Petre precum si a celorlalti oameni din comuna care au ajutat la organizarea acestei sarbatori.
Hramul implineste acelasi rol in viata bisericii ca si ingerul pazitor in viata particulara a credinciosilor. El este paznicul bisericii, este primul care se ingrijeste de soarta ei. El vegheaza neincetat pentru trainicia bisericii in istorie, caci aceasta este mireasa lui Hristos.
Hramul ocroteste Sfantul locas, aparandu-l de calamitati: foc, apa, cutremure, razboaie, distrugeri, profanare si injuraturi, de vrajmasii vazuti si nevazuti ai dreptei credinte.
Hramul privegheaza continuu la viata spirituala a credinciosilor, care vin cu regularitate in sfantul lacas, cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste.
Cand credinciosul exclama: “Ma duc la hram !”, semnificativ marturiseste – “ma duc sa ma unesc cu viata de har a hramului, a sfantului comemorat, sa ma sfintesc si sa fiu fericit”!
In timp ce ingerul pazitor al credinciosului se ingrijeste de salvarea unui singur suflet crestinesc, hramul bisericii ocroteste viata si se ingrijeste de mantuirea tuturor credinciosilor bisericii. El strange laolalta constiinta tuturor credinciosilor bisericii sub stindardul izbavitor al Sfintei Cruci, pentru realizarea supremului ideal, indumnezeirea tuturor intru Hristos, Domnul.
Hramul desavarseste aceasta unitate soteriologica in Hristos, a celor vii cu cei raposati. De aceea, la hram, se face pomenirea ctitorilor si binefacatorilor sfantului locas, ca Domnul sa le rasplateasca potrivit faptelor lor minunate, implinite in viata lor pamanteasca.

GALERIE FOTO: Hramul bisericii Sfantul Gheorghe

braila_anofm_ro

ANOFM Braila

e-guvernare_ro

e-Guvernare.ro

poca banner mai 1

Sipoca 35

primariabraila_ro

Primaria Braila

presidency_ro

Presedintele Romaniei

cdep_ro

Camera Deputatilor

gov_ro

Guvernul Romaniei