Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Institutii de invatamant

Scoala I-VIII "Emil Dragan"In cadrul comunei  functioneaza  Scoala cu clasele I – VIII ,,EMIL DRAGAN” , activitatea desfasurandu-se  in doua locatii, astfel :in partea  de jos a comunei se afla locatia cu clasele I – IV iar in partea de sus a comunei este locatia cu clasele V – VIII.
In imediata  apropiere a fiecarei  locatii se mai afla  cate o cladire in care functioneaza gradinita.
Scoala din comuna Gradistea  mai are arondate doua unitati scolare  aflate in satele Ibrianu si Maraloiu, in incinta carora isi desfasoara activitatea  elevi  ai claselor I -IV  si prescolari.
Scoala Gradistea  a luat fiinta in urma legii invatamantului obligatoriu , data de Alexandru Ioan Cuza. Anul construirii  localului scolii este 1913 ,consemnat intr-un document de arhiva .

La inceput,  a fost  construita  partea din fata  a scolii si casa invatatorului, iar in 1965 s-au mai construit  doua sali  de clasa, o cancelarie si un hol. De la infiintare si pana in anul 1949, scoala a purtat numele de ,,Scoala  primara mixta “. Din 11 februarie 1949 si pana in 9 martie 1950 s-a numit “Scoala elementara de 6 clase”  dupa care  poarta numele de ,,Scoala elementara de 7 ani,, pana in 25 ianuarie 1962 cand devine  ,,Scoala generala de 8 ani,,.

Din 14 octombrie 2003 poarta denumirea de Scoala cu clasele I – VIII EMIL DRAGAN – Gradistea