Noua gradinita din comuna Gradistea

Noua gradinita din comuna Gradistea

Primul mediu social in care un copil se dezvolta este familia. In prima perioada a vietii, lumea unui copil se restrange la casa si interactiunea este cea cu membrii familiei. Odata cu varsta, copilul se deschide social catre un nou mediu, cel al scolii, care poate incepe cu gradinita sau cu clasa intai.

Aceasta perioada este foarte importanta in viata unui copil.
Cu cat un copil invata mai repede sa socializeze si sa respecte regulile unei convietuiri armonioase intr-un grup social, cu atat va fi mai usor in lume, si pentru el, si pentru ceilalti, atunci cand va fi un adult.

Noua gradinita din comuna Gradistea a fost dotata conform standardelor igienico-sanitare in vigoare si indeplineste exigentele oricarui parinte.

Gradinita este ideala pentru realizarea unor schimbari la nivel de interactiune de grup. Aceasta il ajuta sa comunice mai bine cu cei care ii sunt egali. Multi copii nu stiu sa se poarte cu ceilalti copii atunci cand ajung la gradinita. Nu stiu sa comunice decat cu adultii, langa care obtin multa afectiune si tendinta de a fi mereu in centrul atentiei acestora.  Odata ajuns la gradinita, copilul invata surprizele relatiilor sociale, invata sa asculte si sa se faca ascultat de un alt copil. Aceasta comunicare ii face altruisti si deschisi catre ceilalti intr-un mod semnificativ imbunatatit, fata de un copil care este crescut fara a interactiona cu cei de varsta lui si obisnuit sa obtina lucrurile de care are nevoie de la adultii din preajma.
Grădiniţa introduce copilul intr-o colectivitate care incepe prin a fi un grup neorganizat si are menirea de a contribui la dezvoltarea lui psihica si mai ales la dezvoltarea identitatii si a identificării cu modele sociale mai complexe si mai socializate.
Conform zicalei “Omul sfinteste locul” , gradinita a fost colorata  prin amenajarile realizate de doamnele educatoare Bratosin Marilena, Topciu Daniela si Podaru Iulia care au transformat o simpla cladire intr-o lume a copiilor.
Deoarece în gradinita există tutela educatoarei si a grupului de educatoare si un regim de viata si de instruire ce se adresează tuturor la fel, deci egal, sistemul de adaptare a copilului la viata de gradinita trebuie sa se modifice, fapt ce depinde mult si de tactul pedagogic al educatoarei.

Galerie foto:Gradinita din Gradistea

braila_anofm_ro

ANOFM Braila

e-guvernare_ro

e-Guvernare.ro

poca banner mai 1

Sipoca 35

primariabraila_ro

Primaria Braila

presidency_ro

Presedintele Romaniei

cdep_ro

Camera Deputatilor

gov_ro

Guvernul Romaniei